Община Кърджали
Община Кърджали / netinfo
За първия учебен ден започнаха ремонтите в част от заложените в капиталовия списък 15 обекта в сферата на образованието в община Кърджали. Ще бъдат обновени 12 детски градини, две от които в селата Широко поле и Стремци, две средни училища и Общинския детски комплекс в областния град, съобщи началникът на отдел „Инвестиционен контрол и строителство” в общинската администрация Нурай Вели.
Общата стойност на ремонтите, заложена в общинския бюджет за 2017 година, е близо 600 000 лв. с ДДС, а договорите с фирмите, които ще извършват ремонтите, са сключени след проведена през юни процедура за обществена поръчка за избор на изпълнител.
Вече вървят ремонтите в 10 от обектите в образователната инфраструктура на община Кърджали, като разчетите са те да приключат до края на август, каза Нурай Вели и уточни че в останалите 5 детски градини, средно училище и ОДК ремонтът ще приключи до началото на учебната година - 15 септември.
В учебните и детски заведения ще бъде подменена дограмата, ще се работи по хидроизолацията и покривните пространства, ще се извърши гипсова шпакловка по стени и тавани.