Водната стена с цветовете на българския трибагреник стана кулминацията на демонстрациите на РД ПБЗН в Кърджали по повод празника на пожарната.
Водната стена с цветовете на българския трибагреник стана кулминацията на демонстрациите на РД ПБЗН в Кърджали по повод празника на пожарната. / Павел Тенчев
Водна стена с цветовете на българското знаме „окъпа” небето над Кърджали по време на демонстрациите, проведени днес в центъра на Кърджали по повод празника на огнеборците – 14 септември, от служители на РД ПБЗН.
Водният трибагреник бе изстрелян от  телескопична стълба като във въздуха се очертаха бяла, зелена и червена струя, което предизвика аплодисментите на гражданите наблюдаващи демонстрациите.  Според ръководителят на демонтрациите инспектор Христо Христов от РС ПБЗН подобна стена с цветовете на българското знаме се прави за първи път в Кърджали.
Демонстрациите по повод 14 септември – професионалния празник на огнеборците, преминаха при засилен интерес, най-вече от страна на децата. Сребърните медалисти от републиканското първенство – младите огнеборци от ОУ „Христо Смирненски” в село Мост показаха умения в боравенето с щранговете. От 6-я етаж на сградата на областна администрация бе евакуриан „пострадал при пожар човек“ чрез специален лифт.
Беше загасен горящ автомобил и със специлна резачка бе освободен водачът от притискащите го ламарини. Своевременно реагира екип на Центъра за спешна медицинска помощ, който откара „пострадалия“ в болницата. Демонстрирани бяха възможностите на нова пожарна кола „Ман“ в гасенето на открит огън.