/ iStock/Getty Images
Велопоход Момчилград – Татул, който традиционно предшества музикалния фестивал „Нощта на Орфей“ на 25 юни, в подножието на археологическия комплекс край момчилградското село Татул, ще се проведе и този път, посочиха организаторите от общинската администрация.

Стартът на надпреварата ще бъде даден в 18 часа от паркинга пред община Момчилград. Във велопохода ще може да се включи всеки желаещ без ограничения.

Велосипедистите ще трябва да изминат близо 15-километровият преход от Момчилград до село Татул.

Победителят ще получи голямата награда на сцената в началото на фестивала. Тя ще бъде велосипед, който ще бъде връчен от Илкнур Кязим, кмет на Община Момчилград, под чийто патронаж се провежда велопоходът. За финиширалите на второ и трето място също са предвидени поощрителни награди, допълват от администрацията.

Тазгодишното издание на еднодневния фестивал "Нощта на Орфей" се провежда след двегодишно прекъсване, заради ковид пандемията. Да изнесат концерт на открито е поканен един от емблематичните български дуети - "Ритон".

В проявата ще участват също изпълнителят на родопски песни Филип Синапов, както и млади таланти към Общински детски комплекс в Момчилград. 

Подготвено е и огнено шоу и много изненади за публиката.
БТА