/ БТА
Тогава се очаква да започне и имунизацията в социалните домове
До края на януари се очаква да приключи ваксинацията на медицински кадри в област Кърджали и да започне в социалните домове. Това е отчетено на заседание на Областния кризисен щаб, обясняват от пресцентъра на областната администрация. Ваксинираните до момента медици в региона са 236, като на 10 от тях е поставена и втората доза.

В сферата на образованието постепенно расте броят на желаещите да се ваксинират и той вече е 30 на сто, обяснват от пресцентъра на областна администрация.

В региона не се наблюдава влошаване на епидемиологичната обстановка, въпреки, че той вече не е с най-ниска заболеваемост в страната. Между 3 и 10 души дневно са диагностицираните с коронавирус през последната седмицa.

По данни на Регионалната здравна инспекция, броят на карантинираните към момента в областта е 272, като от началото на пандемията под карантина са били 20 645, обясняват още от администрацията. На домашно лечение са 140 човека. Броят на доказаните вирусоносители в Кърджалийско е достигнал 2 057. Излекувани са над 1 700 жители.
БТА