Ускоряват пътя за Маказа
Ускоряват пътя за Маказа / netinfo

Среща за ускоряване старта на строителството на втората част от пътя за Гърция през Маказа, отсечката Кърджали-Подкова, ще се проведе на 22 април т.г. За да обсъдят подробности по лот ІІ „Път І-5 Кърджали – Подкова” и проектирането на „Обходен път на град Кърджали” за среща с областния управител инж. Ангел Коджаманов идват изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура” инж. Янко Янков, председателят на НАПИ инж. Иван Атанасов и екип експерти. По време на посещението си в Кърджали заместник министър-председателят д-р инж. Меглена Плугчиева даде „зелена улица” на всички инициативи на областния управител по осъществяването на втората част от проекта за трансгрпаничния коридор № 9.

Очакванията са на срещата да бъдат изяснени:

- фактическата готовност и необходимите довършителни работи за обявяването до 30 юни т.г. на процедура за избор на изпълнител и строителен надзор на „Път І-5 Кърджали – Подкова”;

- всички необходими действия за най-скорошно започване проектирането на „Обходен път на град Кърджали”;

- ангажиментите и сроковете за изпълнението им от страна на НА „Пътна инфраструктура”, областна и общински администрации и други органи, компетентни по темите.


Областният управител е поканил в работната среща от област Кърджали да участват още кметовете на общините, на чиято територия ще се изграждат двата пътя и представител на фирмата-концесионер.

Доволен съм, че най-после срещата ще се състои. От четири месеца работим за това, минахме през различни фази, доста трудности, докато убедим във важността на темата всички институции, които имат отношение. Надявам се утре да имаме конкретни резултати след срещата и поети ангажименти със срокове на изпълнение от всички участници според компетентностите, които имат, каза областният управител инж. Коджаманов.