БЧК раздаде храни от европейските помощи на обитателите на Защитеното жилище в село Патица.
БЧК раздаде храни от европейските помощи на обитателите на Защитеното жилище в село Патица. / netinfo
Започна раздаването на хранителните продукти от първи допълнителен транш по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица /ФЕПНЛ/- 2016 година, съобщиха от Областния съвет на БЧК в Кърджали.  
В допълнителните списъци, предоставени на БЧК от дирекциите „Социално подпомагане“ за Кърджалийска област  са включени 198  бенефициенти от една целева група - ползватели на социалните услуги „Дневни центрове” и „Защитени жилища”, които не са били подпомагани през предишните траншове на програмата.
Индивидуалният хранителен пакет включва 10 вида хранителни продукти – брашно, ориз, спагети, картофено пюре, гювеч, конфитюр, компот, месни консерви, захар и вафли. Общият брой на опаковките е 70, равняващи се на 49,800 кг.
Доставката се извършва на място с транспорт на ОС на БЧК- Кърджали до 20-те социални институции от седемте общини на областта, чийто ползватели са включени в раздавателните списъци. Първи своята помощ получиха децата от Дневния център в Добромирци и ЦОП в Джебел , а  ползвателите на Защитеното жилище в с. Патица, община Черноочене се похвалиха и със засадената и отглеждана от тях овощна градина.