Политическите партии в Кърджали проведоха консултации за състава на СИК при секретаря на общината Сезгин Бекир.
Политическите партии в Кърджали проведоха консултации за състава на СИК при секретаря на общината Сезгин Бекир. / Павел Тенчев
Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 43-то Народно събрание и Европейския парламент,  проведоха консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание на 26 март 2017г.
Консултациите се водиха от секретаря  на община Кърджали Сезгин Бекир, който бе упълномощен със заповед на кмета на община Кърджали. Участниците в консултациите се споразумяха за структурирането на комисиите като база да се запази разпределението от изборите за президент през 2016г.  ББЦ нямаха представител, който да участва в консултациите и не бяха представили своето писмено предложение да началото им. Поради тази причина и съгласно решение на ЦИК техните 80 места в СИК бяха разпределени чрез жребий  между партиите и коалициите, участвали в консултациите.
До  края на работния ден на 20 февруари 2017г. ще се направят поименните предложения за съставите на СИК от участвалите в консултациите на 16. 02. 2017 г. представители на политически партии и коалиции.
За изборите за Народно събрание  в община Кърджали са сформирани 153 СИК, 2 от които ще бъдат в болнични заведения. При евентуално сформиране на подвижна секционна избирателна комисия ще се запази разпределението, договорено от изборите за президент през 2016г. Ръководствата и членовете на СИК ще наброяват 1295 души.