Областният управител се срещна с новоназначения валия на Одрин
Областният управител се срещна с новоназначения валия на Одрин / netinfo
Да продължат добрите взаимоотношения и работата по съвместни проекти между областите Кърджали и Одрин се договориха на първата си среща областният управител Ангел Коджаманов и новоназначеният валия Мустафа Бююк.

Първата опознавателна, среща на добра воля, между двамата се състоя в Одрин на 23 май  в кабинета на валията. Срещата бе поискана от инж. Коджаманов и осъществена и със съдействието на генералния консул на България в Одрин Ангел Ангелов. Областният управител запозна домакина си със съвместните проекти, по които досега работят двата съседни региона. Той подчерта съществената роля на предишния валия г-н Нусрет Мироглу за участието на Кърджали и Хасково на световното туристическо изложение в Истанбул през февруари т.г. Припомнена бе идеята за предлагането на съвместен туристически продукт. Само чрез представянето на големия географски район Тракия на световните туристически изложения в бъдеще можем да сме достатъчно конкурентноспособни, коментира инж. Коджаманов.

Валията Мустафа Бююк изрази категоричната си подкрепа за продължаване и занапред на доброто сътрудничество, включително в областта на туризма. Допълнителен катализатор ще бъде и моят опит, натрупан като съветник в министерството на културата и туризма на Турция, подчерта домакинът. Според него назначаването му на поста може да се тълкува и като знак, че турското правителство е избрало културата и туризма да са приоритетни за развитието на Одрин в бъдеще.

Областният управител Ангел Коджаманов отправи официална покана към Мустафа Бююк в най-скоро време да посети Кърджали и да се запознае с богатото културно-историческо и природно богатскво на региона. Той подари на госта си информационни материали, представящи областта, както и родопски чан, с посланието да го пази от злини. От своя страна домакинът поднесе статутка със символа на Одрин.