До края на юли НАП Кърджали събра над 4 млн. лв. повече от миналата година
До края на юли НАП Кърджали събра над 4 млн. лв. повече от миналата година / netinfo
Над 30 процента от декларациите за доходите на физическите лица в НАП-Кърджали до този момент са подадени чрез интернет, съобщиха от пресцентъра на приходната администрация.
Общо 1002 са те от началото на годината, като 316 от тях са подадени с електронен подпис или ПИК (персонален идентификационен номер), което прави 32 %  от общия брой подадени формуляри. 
От приходната агенция напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 2 май 2017 г. (30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лв. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.