Кметът на Кърджали се изкачи на скелето до работниците, за да се убеди, че санирането върви качествено.
Кметът на Кърджали се изкачи на скелето до работниците, за да се убеди, че санирането върви качествено. / netinfo
Кметът на общината инж.Хасан Азис и заместник-кметът по строителство инж. Катя Митовска инспектираха стартиралото саниране  на жилищните сгради в кв. „Възрожденци“, които са част от 29-те блока, които ще бъдат обновени по  Националната програма за енергийна ефективност към МРРБ, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Повече от половината от одобрените за саниране жилищни блокове вече имат открити строителни площадки и при тях е започнала подмяната на дограмата и изпълнението на топло и хидроизолацията, заяви кметът инж. Азис.
По думите му санирането се движи с добри темпове, а в това той се уверил на место след разговори с представители на фирмите изпълнителки и на сдруженията на собствениците на жилища в сградите, които се санират. На този етап нямало оплаквания от страна на живеещите в жилищните блокове и отзивите за хода на санирането били добри.
Инж. Азис уточни, че всеки жилищен блок се санира от различна фирма, а срокът за изпълнение е от 3 до 6 месеца. Очакванията са, че  фирмите ще се справят в сроковете, заложени в договорите и строителните дейности ще приключат до зимата, каза още градоначалникът.