Подписите си под договора положиха директорът на  ОЧБ Раид Идриз и ректорът на Техническия университет в Габрово Райчо Иларионов.
Подписите си под договора положиха директорът на ОЧБ Раид Идриз и ректорът на Техническия университет в Габрово Райчо Иларионов. / Павел Тенчев
Договор за сътрудничество между  общинската фирма  „Озеленяване, чистота и благоустройство“  /ОЧБ/ в Кърджали и Технически университет в Габрово бе подписан днес в присъствието на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. Подписите си под него положиха директорът на  ОЧБ Раид Идриз и ректорът на Техническия университет в Габрово Райчо Иларионов.

Библиотеката в Кърджали предоставя безплатни юридически консултации на посетителите си

По време на разговорите стана ясно, че първата стъпка за реализиране на съвместни дейности между партньорите вече е направена. Техническият университет в Габрово в партньорство с кърджалийската общинска фирма кандидатства с проект  по  ОП „Иновации и конкурентноспособност” на ЕС, чиято основна цел е разработването на  иновативна система за интелигентно улично осветление с адаптивно управление на светодиодни осветители.   

Център за информираност на гражданите откриха в кърджалийската болница

„В практиката на университета това е първи по рода си Договор реализиран, със съдействието на община и с конкретен партньор общинска фирма”, подчерта Иларионов. Той допълни, че и към момента висшето заведение има редица договори за партньорство, но всички те били с фирми от реалния бизнес.