Затвор за всичките 9 роми присъди Кюстендилския окръжен съд за убийството в Шишковци
Затвор за всичките 9 роми присъди Кюстендилския окръжен съд за убийството в Шишковци / Дарик Кюстендил, архив

Ефективни присъди от 2 години и 6 месеца до 19 години получиха 9- та роми подсъдими по делото за убийството в черешовата градина в село Шишковци. Кюстендилският окръжен съд, под председателството на съдия Пенка Братанова даде най- тежкото наказание на Асен Димитров- 19 години лишаване от свобода, за убийството на пазача на черешовия масив Пламен Момчилов. С присъди от по 18 години са Боян Димитров и Георги Йорданов, а за Бисер Найденов наказанието е 16 години затвор. По 7 години лишаване от свобода е решението на съда за Трайчо Иванов и Стоян Асенов.

Атанас Рангелов е оправдан са убийството на Пламен Момчилов, но получава присъда от 4 години и 5 месеца за нанасяне на средна телесна повреда на Кръстьо Симеонов.

Александър Димитров е с присъда от 7 години за нанасяне на средна телесна повреда, но в условията на рецидив.

Най- малка е присъдата на Ангел Димитров- 2 години и 6 месеца. Той е признат за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на Пламен Момчилов.

Присъдите могат да се обжалват пред Софийския апелативен съд, като ще бъде приспаднато времето прекарано в ареста, което е 1 година и 6 месеца.