агнешко месо
агнешко месо / БГНЕС, архив
Купувайте агнешко месо с произход България, съветва началникът на отдел “Контрол на храните” към ОДБХ- Кюстендил д- р Велка Войнова. “Това не е само, за да подкрепим българското, а заради по- късата хранителна верига. Имаме кланица на наша територия, а в страната са около 60 и са напълно достатъчни, за да задоволят потребностите на населението”, коментира д- р Войнова пред Дарик.
 
Във времето за агнешко месо на трапезата, преди Великден и Гергьовден ще Ви дадем съвети – как да разпознаете прясното и качествено агнешко месо в търговската мрежа? Всеки потребител прави своя избор, дали да си купи агне от животинските пазари или да си купи агнешко месо от търговска мрежа, където до 8 май, инспекторите на отдел “Контрол на храните” ще бъдат ежедневно на терен.

На агнешка плешка или бут, потребителят трябва да търси овален печат, с регистрационния номер на предприятието.
“Охладеното месо е със специфична тънка коричка на подсъхване. Това означава, че трупното месото е добито от животно, при което са спазени всички изисквания за хуманно отношение. Месото не е кръвоснабдено, преминало е процесите на оцеждане, на подсушаване, на съхранение за известен период от време в хладилните съоръжения и в същото време, не е придобило хладилната миризма на дълбоко замразеното месо. Специфична е миризмата и при натиск с пръст, оставения отпечатък много бързо възстановява структурата. То е розово и в дълбочина. Няма вид на повехнало и на сиво”, заяви за Дарик д- р Велка Войнова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook https://www.facebook.com/www.dariknews.bg/. Там очакваме и вашите коментари.
 
Дарик- Кюстендил