/ Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив
862 седмокласника са подали заявления за 936 места в паралелките с прием в 8 клас от област Кюстендил, за първи етап на класиране. От тях класираните са 816, некласираните – 46.

В област Кюстендил училищата с прием в VIII клас са 18 с утвърден държавен план-прием от 38 паралелки. Поради липса на посочени желания от кандидатите и недостатъчен брой класирани със заповед на началника на РУО – Кюстендил е преустановен приема в следните паралелки:

• 1 от утвърдените 2, профил „Предприемачески“, СУ "Хр. Ботев" – Кочериново
• 1 паралелка „Машини и системи с ЦПУ/Строителство и архитектура“, ПТГ "Джон Атанасов" – Кюстендил
 

Резултатите от първия етап на класирането за училища с профилирани паралелки и за част от професии с прием в VIII клас могат да се проверят на сайта: https://priem.mon.bg. Списъци по входящ номер с класираните за паралелките от област Кюстендил и некласираните седмокласници са обявени и в училищата-гнезда ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница.

387 първокласници в община Кюстендил, приемът е отворен

От 4 до 6 юли учениците класирани на I-ви етап на класиране за прием в VIII клас за учебната 2018/2019 година трябва да се запишат в училището, в което са приети или там да подадат заявление за участие във втори етап на класиране.Учениците класирани по първо желание трябва да се запишат в приетото училище.

Ако не се запишат в посочения срок не запазват мястото си и могат да подават заявление за участие в Трети етап на класиране само за паралелките със свободни места. В заявлението за втори етап на класиране учениците не могат да променят и пренареждат желанията си.

Във II-ри етап на класиране тези ученици се класират на мястото си от I-ви етап или по по-предно свое желание. Некласираните на I-ви етап ученици не подават заявление за II-ри етап на класиране, те автоматично участват в това класиране.
РУО- Кюстендил