Владимир Каролев на посещение в Кюстендил в подкрепа на Георги Найденов
Владимир Каролев на посещение в Кюстендил в подкрепа на Георги Найденов / Коалиция център-свобода и достойнство,пресцентър

Финансовият експерт и анализатор Владимир Каролев пристига в града по покана на Георги Найденов, водач на листата на Коалиция Център-свобода и достойнство, за да подкрепи протестите в Кюстендил в Деня на Европа, четвъртък, 9 май 2013г.

Георги Найденов е убеден, че ако средствата, които се дават за помощи се влеят в частния сектор, това ще стимулира бизнеса и ще е причина за откриването на работни места. Той сподели, че е поканил на среща БАТА /Българската асоциация на туристическите агенции/, за да се разработят пакетни предложения за туризъм в област Кюстендил, които да се предлагат на българи и чужденци. „Не може да очакваме хората да дойдат тук, ако не им го предложим и не създадем условия.", добавя Найденов.

Председателят на Консултативния съвет по икономика и финанси и кандидат за народен представител от НДСВ Георги Найденов, покани Владимир Каролев в Кюстендил. Причината е тежката икономическа ситуация в областта, довела до високи нива на безработица и закриването на редица частни фирми и предприятия. „Недопустимо е недоволството на хората, което продължава вече месеци наред да остава незабелязано и да не бъдат предприети мерки за подобряване на ситуацията, в която се намират гражданите. Те са на площада, за да покажат, че съществува проблем, не са там, защото им е приятно, а никой не обръща внимание.", коментира причината за посещението на икономиста Георги Найденов.

Според водача на листата на Коалиция ЦЕНТЪР, която е с № 6 в интегралната бюлетина, анализатор от ранга на Владимир Каролев, който популяризира модерни икономически идеи, еднакво полезни за безработния и за предприемача, ще е от полза за подобряване условията на живот на гражданите. Георги Найденов призова за повече подкрепа на протестиращите и повече внимание към проблемите.