Владимир Арабаджиев на картинг в Кюстендил, за Купата на България
Владимир Арабаджиев на картинг в Кюстендил, за Купата на България / netinfo

Българският пилот в сериите "GP2- Азия" Владимир Арабаджиев е в Кюстендил. Поводът е състезанието за Купата на България по картинг, на което писта "Пауталия" е домакин. Арабаджиев се завърна от пистата "Херес" в Испания, където бе на тестове. Той очаква да научи за кой отбор ще се състезава, вариантите са френски и италиански тимове, единия се ръководи от трикратния шампион във Формула 1 Нелсън Пикет, каза пред Дарик пилотът. Първият му старт в шампионата "GP2" ще бъде на 24-26 октомври в Абу Даби.

Владимир Арабаджиев е българската надежда за пилот във Формула 1, досега той се състезаваше в  "Интернешънъл Формула Мастър".

"Една от любимите ми писти в България е тази в Кюстендил. Особено качествено е натоварването след първия завой и затова съм тук да покарам. Колата в шампионата "GP2" е по- мощна от тази във Формула 1. Натоварването е голямо, затова и извън тестовете имам програма с ежедневни тренировки, по 2 пъти на ден. Спазвам и диети, защото всяко кило отгоре оказва влияние", заяви Арабаджиев в интервю за Дарик. / Очаквайте го утре в ефира на Дарик и спортните новини /