Веселина Грахльова
Веселина Грахльова / Дарик- Кюстендил
30 годишната Веселина Грахльова от с. Сапарево води битка за нормален и пълноценен живот от началото на своето раждане.

 Веси е с диагноза „Детска церебрална парализа”, поставена ѝ когато е на 1,3 години.
Като бебе я изписват като здраво бебе, въпреки наличието на мозъчен кръвоизлив, а късното поставяне на диагноза забавя и лечението. През годините е провеждана постоянна рехабилитация, има над 17 операции, направени са множество консултации със специалисти от България и чужбина. Близките на Веси са търсили финансиране чрез здравната каса за лечение в чужбина, получават откази с мотива, че в България може да се проведе адекватно лечение, семейството на Веси обаче има горчив опит от операциите в страната ни.

Надежда им дава клиника в Турция, която разполага с медицински робот за рехабилитация. „Всяка малка стъпка е стъпка в правилната посока и лъч надежда за нас“ споделя през сълзи майката на Веси, Йорданка.

„Силните болки в мускулите и ставите през последните месеци са непоносими и съм постоянно на болкоуспокоителни.

Това ме накара да потърся алтернатива за лечение отново навън, и така стигнах до клиника Memorial Bahçelievler Hastanesi в Истанбул. Там обещават да ми помогнат, чрез специална програма, включваща рехабилитация, физиотерапия, стая за ходене в безтегловност и единственият в Европа революционен робот-Локомат. Необходимата сума за лечението ми е 13 000 евро за процедури и около 2 000 евро за разноски по престоя ми в Турция, който ще бъде един месец. Моля, помогнете ми да променя, както моя живот, така и този на моето семейство. Защото заедно можем повече! Защото има надежда!“ споделя Веси.

Йорднка и Веси от сърце благодариха на всички, които са им помогнали досега, на тези които продължат да помагат и на тези на които предстои да го направят. Можете да помогнете на Веселина като изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS VESELINA на номер 17 777 (за абонати на 3-те мобилни оператори). Можете да помогнете и чрез дарение по изписаните банкови сметки:

Банка: Райфейзенбак България

IBAN: BG52 RZBB91551011669366
BIC: RZBBBGSF
Веселина Грахльова
и
Получател: Сдружение Български дарителски форум
Банка: Обединена Българска Банка
IBAN: BG06 UBBS80 0210 2607 2940
BIC BG06 UBBSBGSF
Основание на превода: Дарение за DMS VESELINA


Или чрез https://bg.helpkarma.com/campaign/nov-jivot-za-veselina-539