Вергил Кацов напуска ОбС- Дупница
Вергил Кацов напуска ОбС- Дупница / Маргарита Петрова,Дарик

Общинският съветник от Народен съюз Вергил Кацов обяви, че отстъпва мястото си в ОбС на следващия в листата Спас Андреев. Той заяви, че това не е отстъпление, а е добре обмислено решение.

„Смятам, че би било лицемерие да работя в бъдещият ОбС с хора, срещу действията на които се борих толкова ожесточено в последните месеци. Освен това, прекрасният екип, който изградихме в Народен съюз, заслужава специално внимание, за да може да се развие и стане основен фактор в политическия живот в Дупница. Затова смятам да насоча усилията си точно в тази посока", заяви на пресконференция Вергил Кацов.
Д-р Лорета Николова и Ивайло Шаламанов са другите двама съветници, които ще представляват Народен съюз в ОбС Дупница.


Вергил Кацов заяви, че пожелава успех както на тримата съветници, така и на кметовете от Народен съюз в с. Червен брег- Силвия Тодорова и на с.Крайници- Мариана Димитрова. Пожела успех и на кметският екип, като посъветва да намерят сили да загърбят практиките от предишния мандат.

„И нека никои от този екип не забравя, че е избран с едва една пета от гласовете на дупничани. Затова всеки трябва тепърва да работи, за да спечели доверието на останалите", допълни Кацов. Общинските съветници от Народен съюз, заявиха, че няма да са управляващи, няма да са и опозиция, а ще работят за избирателя, който им е гласувал доверие и допълниха, че ще подкрепят всички добри идеи и практики.