Вергил Кацов
Вергил Кацов / netinfo
Коалицията Реформаторски блок- Глас Народен постигна 3, 81% в Кюстендилски избирателен регион, което я поставя на 4- то място в областта. Листата, водена от Вергил Кацов има най- силна подкрепа в община Дупница, където постига 5, 85%, за нея са гласували 1 235 избиратели. За сравнение, в община Кюстендил- 2, 62% или 738 гласа.

“Аз се чувствам победител. Постигнах наистина добър резултат. При едно преминаване на бариерата в национален мащаб, щяхме да спечелим мандат. Запознах се в хода на кампанията с много читави хора и имам нови приятели. Това е добавена стойност за мен от тези избори. Благодаря на всички гласували с №21 в бюлетината”, каза пред Дарик Вергил Кацов. Той отчете, че там, където хората го познават от по- дълго време има двойно по- голям резултат. “Малък бе срока на кампанията, за да повярват в мен повече хора и да стигнем до крайния успех”, заяви Кацов.

Водачът на  листата на РБ- Глас Народен бе категоричен, че лидерите на трите десни коалиции, които не преминаха 4% бариера носят отговорността, че хората, които искаха реални реформи не са представени в Народното събрание, а това са 10% от гласувалите на изборите.
Надявам се да имаме 4- ма сплотени народни представители, 4- ма лобисти за Кюстендилска област”, заключи Вергил Кацов.
 
Дарик- Кюстендил