Велбъжд стартира с точка в U-19
Велбъжд стартира с точка в U-19 / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Юношите старша възраст на "Велбъжд" спечелиха първата си точка, на старта на първенството при Елитната юношеска група U-19, в която участват за първа година. Те завършиха 0:0 на стадион "Странджата" с гостуващия "Пирин 2001". Над 300 фенове на футбола гледаха двубоя и платиха входа от 2,00 лв.

Жорж Георгиев, след двоен удар пред наказателното поле на гостите и Явор Димитров, след бърза контраатака имаха шанса да отбележат за домакините през първата част, но не бяха точни. Пропуск за гостите направи Кристиян Петков. През второто полувреме, далечни удари пробваха Милен Христов и Костадин Куков от "Велбъжд", но топката не бе в очертанията на вратата. Най-чистото положение за гол бе в 83-та минута, когато Христо Петров от "Пирин 2001" бе оставен непокрит в наказателното поле, но за щастие на домакините, удара му мина покрай страничната греда.

Съставът на "Велбъжд", избран от треньора Георги Петров: Радослав Димитров, Николай Йорданов, Жорж Георгиев /кап./, Милен Христов, Анатоли Иванов, Александър Хаджийски, Радостин Велинов /55-Кристиан Панов/, Костадин Куков, Явор Димитров /86-Станислав Пенев/, Атанас Пенков, Александър Димитров /88-Любослав Тонев/.

Ивайло Андонов бе избрал за "Пирин 2001": Красимир Костов, Кристиян Петков /52-Петко Стоинков/, Петър Янкулски /70-Христо Петров/, Алиш Кальонски, Денис Караилиев, Тони Тасев, Ибраим Стамболиев, Тодор Траянов /78-Георги Найденов/,  Христо Павлов, Орхан Балиев, Джейхан Зайденов.

Главен съдия на двубоя бе Мартин Никифоров от Перник, с асистенти Деница Крумова от Перник и Георги Стоянов от Благоевград. Делегат на БФС Стоян Венев от Перник.

"Момчетата се стараха много, въпреки че ни липсваше увереност, че можем да победим. Играхме добре, противопоставихме се, но като първи мач резултата не бе очакван. Бях убеден, че ще победим, но първите мачове са по-тежки. След подготвителния период липсва стиковка, станаха промени, от миналогодишния състав има размествания, нови хора и се надявам в следващите мачове да има резултат. Ще работим за завършването на атаката с гол, имаме затруднение с нападателите. Имах дилема между Явор Димитров и Виктор Анастасов, но Виктор е със здравословни проблеми. В другите мачове ще ползваме и други футболисти, от възможните трима до 23 години", коментира треньорът на "Велбъжд" Георги Петров.

По отношение на тежката програма, която има отбора и предстоящите мачове с "Литекс", "Левски" и "Славия", Георги Петров допълни: "Ние сме един аматьорски клуб, отбор, който за първа година ще играе в тази група, ще ни бъде доста тежко, сериозни противници, но е радващо, че ще срещаме такива отбори и с много труд и пот мисля, че ще се представим убедително. Целта на ръководството, на мен е да показваме след всеки мач лице и да играем все по- добре. Целта е да покажем и младите хора. От основната възраст 1994 имаме 5-6 човека, което не е достатъчно. Другите отбори тренират отдавна и са стиковани. Има футболисти в този отбор, които от мач на мач ще намерят себе си и ще играят по-добре".