Новият треньор Йордан Златев
Новият треньор Йордан Златев / Влади Владимиров
Футболният „Велбъжд” започна тази вечер подготовка за участието си в Четвърта лига- група „Осогово” с нов треньор. Той се казва Йордан Златев, роден е 1972 г., юноша на Левски. Работил с треньори като Петър Жеков, Григор Петков, Димитър Димитров, бил е на специализация при Георги Василев.

„Над 10 години работя във  В група, в Югоизточната. Последно бях треньор на Нови Искър. „Велбъжд” има нужда от такъв специалист, който знае как се работи при такива условия. Всички отбори тръгнали от нулата са ме канили, защото виждат в мое лице човек работил в тежки условия. Все пак това е „Велбъжд”, от град с традиции и голяма история и това ме амбицира още повече. Не познавам футболистите, информира ме помощника Стоян Симеонов / треньор на вратарите /. Всичко ще се решава в движение. Много малко време има до първия мач, това малко ме притеснява. Има футболисти, които са още в почивка или работят.  Ще поканим Росен Танев- добър футболист, юноша на Левски, вътрешен халф и много разчитаме на него. „Велбъжд” трябва да се откроява в тази група”, заяви пред Дарик Йордан Златев. Той очаква всички отбори от групата да играят срещу „Велбъжд”=

първа тренировка
Влади Владимиров

Тренировки ще се водят 2- 3 пъти седмично, в зависимост от възможностите на  футболистите, повечето, от които работят.  Предвиждат се две контроли, първата е в сряда, на 16 август.

„Велбъжд” ще поиска да играе мачовете си от група „Осогово” само събота и кани отборите, на които ще гостува да играят мачовете в Кюстендил.

"Целта пред отбора е само една- връщане в Трета лига за следващия сезон", каза президентът на клуба Васил Русаков. Той призна, че никой от треньорите в школата не е поискал да води мъжкия тим. Очаквайте коментара му пред Дарик за ситуацията около клуба.
 
Дарик- Кюстендил