Велбъжд най-после е победител
Велбъжд най-после е победител / Влади Владимиров, архив

След 9 кръга, на 10-тия футболистите на "Велбъжд" записаха победа в Югозападната "В" група. Те спечелиха 3-те точки като гости на "Витоша" в Долна Диканя, след успех с 0:2. Първо, точен в 60-та минута бе Кирил Вълов, а в 90-та Мирослав Петров реализира отсъдената дузпа. Двубоят пропуснаха наказаните Ивайло Иванов и Бисер Методиев.

Последният успех на "Велбъжд" бе от 11 септември, когато отново като гости победиха с 1:2 "Костинброд".

Втора загуба в първенството допуснаха футболистите на "Марек"- Дупница. Те отстъпиха с 1:0 при гостуването си на "Рилски спортист" в Самоков. "Германея" надигра в Сапарева баня с 4:0 "Беласица"-Петрич.

"Това беше най-малкото, с което изпратихме гостите. През първото полувреме се разписаха Димитър Чечев от дузпа и Димитър Димитров, а през втората част Кристиян Фурнаджиев и вратарят Дани Белчев, който вкара втората дузпа отсъдена в наша полза", коментира старши треньорът Борис Кръстев.

"Миньор" допусна загуба в Бобов дол, с 1:2 от "Септември"-София. Лидерът "Пирин"-Разлог се подигра с "Хебър" - 11:1 и има 37 точки. На второ място е "Перун"-Кресна с 33, следват два отбора с по 28 точки - "Марек" и "Оборище". "Германея" и "Рилски спортист" си поделят 6-то и 7-мо място с по 25 точки.

Кюстендилският "Велбъжд", заедно с "Витоша"-Бистрица и "Беласица" заема местата от 11-то до 13-то, с по 18 точки. Миньорци от Бобов дол са с 13 точки на 15-то място, колкото има и 14-тия "Витоша"-Долна Диканя.

В следващият кръг, в неделя от 14.00 ч.: "Велбъжд"-"Беласица"; "Марек"-"Витоша"-Бистрица и "Миньор"-Бобов дол гостува на "Костинброд".