Велбъжд е на 2- ро място във Футбол 11 и Футбол 9
Велбъжд е на 2- ро място във Футбол 11 и Футбол 9 / Личен архив

Отборът на "Велбъжд", родени 2002 година постигна втори поред разгромен успех над противник, като този път надигра "Сливнишки герой"- Сливница с 11:0.
Хеттрик за Марио Евтимов и Християн Анастасов, а по едно попадение вкараха Александър Спиров, Никола Стаменов, Марио Андонов, Данислав Иванов и Любомир Стоичков.
Отборът, с треньор Красимир Петков е на второто място в класирането на Футбол 11, група А, с актив от 19 точки. Лидер е ЦСКА с 24 точки, трети са ДИТ с 18 т.
Първата фаза на първенството завършва в събота, като съперник на кюстендилските футболисти е състава на "Оскар Е.Л.", който е на пето място с 13 точки.
Първите 5 тима от групата заедно с първите пет от група Б ще оформят нова група от 10 отбора, които ще спорят за разпределението на отличията във втората фаза на Футбол 11, родени 2002 г.
Пети в група Б за момента е дупнишкият "Марек 2010" с 10 т., като в последния си игран мач дупничани завършиха 0:0 с "Драгоман".
Нов успех постигнаха и футболистите на "Велбъжд", родени 2003 година във Футбол 9. Те спечелиха 3 точки след 5:3 срещу "Годеч" / втория тим на ДИТ /. Хеттрик на Цветелин Стоичков и по един на Димитър Ангелов и Александър Михайлов. Кюстендилци са на второ място във временното класиране с 21 точки. Водач на тази група А е "Славия" с 28 т., а трети са ДИТ с 20 т. "Програмата ни до края е тежка, но се надявам на добра игра и резултати, които да ни позволят участие в по- силната, обединена група през пролетния полусезон. Първа се срещаме с "Миньор"- Перник, които са 5- ти, следващата седмица играем с лидера "Славия", а в последния кръг с ЦСКА, които за момента са на 4- то място", каза за Дарик треньорът Кирил Мицов.
Воденият от него отбор на "Велбъжд", родени 2004 г. завърши 3:3 с "Витоша 13", като допусна изравняване след като поведе с 3:0.Голмайстори- Любослав Любомиров, Димитър Терзийски и Даниел Стефанов. В същата група А, "Марек 2007" и "БМ спорт" завършиха при 1:1.
Класирането се оглавява от "Славия" с 21 т., пред ДАФ и ДИТ с по 18 т. "Велбъжд" е на 7- мо място с 14 т., а "Марек 2007" има 7 точки и е на 9- та позиция.
Следващият съперник на "Велбъжд" във Футбол 7 е предпоследния в подреждането за момента "Легия"- Лозен.
Без спечелена точка продължава да е отборът на "Марек 2010" в група Б, като в последния си мач допусна загуба с 1:7 от "Миньор"- Перник.