В края на април започва възстановяването на маркировката по улиците в Дупница

В края на април започва възстановяването на маркировката по улиците в Дупница
В края на април започва възстановяването на маркировката по улиците в Дупница / netinfo

След 22 април ще започне възстановяването на маркировката по улиците в Дупница.На места маркировката е изтрита и почти не личи, като най-сериозен е проблема с пешеходни пътеки. Почти не личи и маркировката по повдигнатите пешеходни пътеки, което пък е проблем и за шофьорите.

Възстановяването на маркировката ще може да започне след 22 април, обясниха от община Дупница. Тя ще бъде възстановена след пролетното миене на улиците. Както и предишни години ще се извършва само вечер, за да не се пречи на движението на автомобилите. След приключване на тези дейности ще бъде положена хоризонтална маркировка по улици, където не е предвидена рехабилитация, а там където ще се извършва такава,маркировката ще бъде направена след това.
Фирмата, което ще освежава маркировката беше избрана миналата година с договор за 2 години.
Очаква се този месец да бъде заличена отново и пешеходната пътека пред полицията, която миналата година с решение на Комисията по безопасност на транспорта към община Дупница беше премахната. Заради изтрилата се боя обаче и до днес пешеходците я използват, рискувайки да бъдат блъснати, тъй като реално там пътека няма и шофьорите не са длъжни да спират.