Успехи за Велбъжд, Марек и Германея
Успехи за Велбъжд, Марек и Германея / Влади Владимиров, архив

Трета поредна победа в първенството на Югозападната "В" група постигна отборът на "Велбъжд". Кюстендилци спечелиха гостуването си на "Левски" в Елин Пелин с 0:1 и това бе минималния резултат, с който "Велбъжд" можеше да победи в тази среща.

При първата атака в началото на второто полувреме, Мирослав Петров напредна по крилото, центрира, защитата на гостите не реагира адекватно и Данаил Иванов, а пред голлинията Георги Желев с добавка вкараха топката за победния гол.

С голове на Борислав Кралев, в края на първото полувреме и Атанас Лазаров, в края на мача, "Марек" спечели гостуването си на "Миньор" в Бобов дол. "Германея" нямаше никакви проблеми и надигра с 5:0 закъсалия на дъното "Хебър".

"Пирин"- Разлог води с 41 точки, след победа с 2:0 над "Костинброд". На второ място е отборът на "Перун", след равенство 1:1 с ОФК "Хебър" в Пазарджик и 37 т. Трети в класирането е "Оборище"- Панагюрище с 34 т., които спечелиха с 2:0 срещу "Септември"- София. Дупнишкият "Марек" е на 4- та позиция с 32 точки.

"Рилски спортист" надигра с 4:0 "Струмска слава" и е на 5- то място, с 31 точки. "Германея" има 28 точки и дели 6-7 място с ОФК "Хебър".

"Велбъжд" и "Чепинец" заемат 8-9 място, с по 24 точки. Кюстендилци почиват в предстоящия кръг, защото трябваше да играят с отказалия се "Балкан". В последния кръг, "Велбъжд" гостува на "Места" в Хаджидимово.