темида съд
темида съд / DarikNews.bg - архив
Наказание 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от 3 години, постанови Районен съд- Кюстендил за 25 - годишния албанския гражданин Дритан Тако. Подсъдимият, който е търговец на автомобили се призна за виновен в това, че на 13 ноември, на ГКПП - Гюешево, на трасе „Изходящи автомобили“, съзнателно се е ползвал с неистински официален документ – Свидетелство за регистрация на моторно превозно средство, на който е придаден вид на издадено от компетентните български власти, за лек автомобил „БМВ 525“. Съдия Николай Николов одобри споразумението подписано от прокуратурата и защитата на подсъдимия.
 
Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов одобри споразумение, с което подсъдимият Бисер В. / на 35 години / признава вината си, за управление на лек автомобил след употреба на алкохол – престъпление по чл.343 Б, ал.1 от НК, за което му се налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за срок от 3 години.
Подсъдимият е управлявал „Фолксваген Голф“, на 01.11.2019 г. в Кюстендил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1, 2 на хиляда, а именно: с 1, 3 на хиляда. Той ще изтърпи и наказание „лишаване от правото да управлява МПС“ за срок от 1 година.