/ МВР
Мъж, който е укривал холограмни стикери за подправка на евро банкноти, е признал вината си и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура-Кюстендил, което съдът е одобрил. Определено му е наказание от една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Обвиняема за държане на девет дози хероин в Кюстендил е предадена на съд

На 10 юли 2014 г., подсъдимият В. Борисов укривал в управлявания от него автомобил „Мерцедес“ предмети - елементи за защита на парични знаци. В тайник на тавана, под плафона, били открити холограмни стикери, намотани на ролка. Било е установено, че същите съдържат дифракционни, оптически вариращи елементи. Общото им количество е 5265 броя, от които един брой с надпис „100 евро“, а останалите – „50 евро“. Подсъдимият знаел, че въпросните стикери били предназначени за поправка на парични знаци.

Македонец отива на съд, скрил цигари в камиона си

Борисов се е признал за виновен, че с действията си е извършил престъпление по чл. 246, ал. 3, пр. 3 и пр. 4 във вр. с ал. 1 от НК. Веществените доказателства – три мобилни апарата и холограмни стикери, са отнети в полза на държавата, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.
Апелативна прокуратура- София