Стани стипендиант
Стани стипендиант / ЧЕЗ
Ученици от 12-ти клас от 6 професионални гимназии в Западна България продължават в трети кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Най-висок резултат във втори кръг, който се проведе на 16 февруари, показаха възпитаниците на Професионалната гимназия по механаноелектротехника от град Пирдоп, следвани от учениците от Професионалната гимназия по механоелектротехника „Христо Смирненски“ от град Кнежа, Професионалната гимназия по транспорт  „Проф. Цветан Лазаров“ от град Плевен, Професионалната техническа гимназия "Джон Атанасов" в Кюстендил, Професионалната гимназия "Акад. Сергей  П.  Корольов" от Дупница и възпитаниците на Професионалната гимназия по  механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ от град София. Във втория кръг на състезанието премериха сили общо ученици от 14 гимназии на лицензионната територия на ЧЕЗ. Резултати са публикувани на сайта www.stipendiant.com.
 
Финалният кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ ще се проведе края на март в Техническия учебен център на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Класираните на първите три места отбора ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2018 г. Освен стипендията, те ще получат и възможност  да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“.
 
В рамките на инициативата, която се провежда за шеста поредна година, ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически гимназии на територията на Западна България. Състезанието е част от Графика на националните състезания по професии през учебната 2017–2018 г. на Министерството на образованието и науката.
 
ЧЕЗ