Съветниците приеха отчета на бюджета и плана за градско развитие, подкрепиха се със зелник
Съветниците приеха отчета на бюджета и плана за градско развитие, подкрепиха се със зелник / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Общински съвет- Кюстендил при отчета за изпълнението на Бюджет 2013, за първите 6 месеца на годината. Независимият съветник Кирил Станчев изрази учудване, че докладната е гледана само в една от постоянните комисии на ОС. Според него, не става ясно дали са харчени през тези 6 месеца пари от изтегления облигационен заем. Той е видял само сумата от 325 000 лв. за лихви по заема.
Подкрепи го Стоян Стоилов от ЛИДЕР, който поиска отлагане на отчета на бюджета за следващото заседание, като изрази мнение, че той трябва да се разгледа в повече комисии, но предложението му не бе прието.
Съветниците приеха и Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Ангел Джонев от "Инициатива за Кюстендил- Осогово" попита защо от плана са извадени кв. "Изток", част от индустриалната зона, заключена между стадион "Странджата", реката и ул. "Овощарска".
По време на почивката, съветниците похапнаха зелник, омесен от бабите от Клуба на пенсионера в село Горна Гращица, като благодарност за гласуваното помещение за нуждите на клуба в селото.