Стоичков си хареса талант от Бузлуджа
Стоичков си хареса талант от Бузлуджа / netinfo

  Синът на президента на ФК "Бузлуджа" Илчо Велинов- Радостин бе харесан от Христо Стоичков по време на прегледа на млади таланти в София, спонсориран от "Жилет". Радостин Велинов ще играе в сборния отбор на София по време на турнира в НСА през юни, където ще участват и селектираните деца от Варна, Бургас, Велико Търново и  Хасково. Най- добрите от тях ще има възможността да тренират 1 година в школата на "Барселона". Част от талантите между 10- 12 години всяка година се привличат от Гриша Ганчев в  "Академия- Литекс".

  Олег Димитров, Едислав Сребранов и Николай Христов от "Бузлуджа" също участваха в селекцията на "Жилет" и достигнаха до втората фаза, като играха в мачовете между талантите от кастинга в София.

  Други двама футболисти от кюстендилския клуб, които от следващото първенство ще играят в "Левски"- Владислав Мисяк и Костадин Куков вкараха първите си голове за новия клуб. Те взеха участие в мачовете от детски турнир посветен на 1- ви юни в София.

  Футболен клуб "Бузлуджа" ще участва на турнир в Сопот от 30 май, заедно с отбора на домакините- "Металик"; пловдивските- "Ботев", "Локомотив", "Марица", "Спартак"; "Левски"- Карлово; и "Берое"- Стара Загора.