Старшата на Велбъжд е в нокдаун
Старшата на Велбъжд е в нокдаун / Влади Владимиров

Юношите старша възраст на "Велбъжд" загубиха от един от лидерите в Елитната юношеска група до 19 години- "Черно море"- Варна. Гостите надиграха категорично домакините и спечелиха трите точки след 1:3. 

Отборът на "Черно море" поведе в 40- та минута с гол на Диян Малчев и асистенция на Бекир Расим. В началото на второто полувреме ролите се размениха и Малчев подаде на Расим, който бе точен за 0:2, след грешка на защитата на домакините. Две минути по- късно Никола Найденов засече центриране от корнер с глава и отбеляза за 0:3.

Футболистите на "Велбъжд" опитаха да направят нещо в този мач, но силите им стигнаха само за няколко далечни удара, извън очертанията на вратата на Атанас Пенков и един гол, който Александър Димитров вкара след грешка на вратаря на "моряците", в 74- та минута.

Дебют за "Велбъжд" направи Борис Симеонов- №6, кюстендилец, който е живял и тренирал последните 10 години в Гърция.

Кюстендилци са 12- ти в класирането с 12 точки, колкото има и 13- тия "Видима- Раковски", след тях са само отборите на "Ботев"- Враца с 11 точки и "Локомотив"- София със 7 т. "Черно море" са вече лидери в групата U- 19, след като "Славия" и "Литекс" завършиха 1:1.