/ личен архив
С два сребърни медала започна състезателната 2018 година за кюстендилската школа по борба. Спечелиха ги Бойко Стоичков и Стефан Тодоров на Държавното лично първенство за юноши, което се проведе в Бургас.
Спортен клуб “Васил и Георги Илиеви” бе представен от 5- ма борци на шампионата. “На този етап това бе максимума, за възможностите ни”, така коментира пред Дарик класирането главният треньор на клуба Валери Райчев.
 
Бойко Стоичков / на снимката / бе на финал и завоюва сребърното отличие в категория до 67 кг., а Стефан Тодоров е със среброто при 77- килограмовите.

Бойко Стоичков
личен архив

Димитър Илиев, който е за първа година при юношите се класира 8- ми, в категория 72 кг. Той имаше и нарушена подготовка, заради заболяване.

Йоан Спасов се класира 10- ти в категория 55 кг, а Никола Костадинов е 15- ти при 67- килограмовите.

“Състезанието бе много тежко за момчетата, защото по новия регламент трябваше да гладуват и минават през кантар и двата дни от надпреварата”, допълни Валери Райчев, който изрази надежда, че регламента ще бъде променен.
 
Следващото изпитание за клуб “Васил и Георги Илиеви” е Държавния личен шампионат за момичета, кадетки и девойки, който ще бъде петък и събота в Горна Оряховица.
 
Дарик- Кюстендил