Петима борци от кюстендилския клуб по борба ще участват на международния турнир Никола Петров
Петима борци от кюстендилския клуб по борба ще участват на международния турнир Никола Петров / личен архив
Петима състезатели на кюстендилския клуб по борба “Васил и Георги Илиеви” ще участват като част от националния отбор на България на международния турнир „Дан Колов – Никола Петров“, който ще се проведе в Русе (28 февруари – 3 март).
Спортист №1 на Кюстендил, Милослав Методиев ще се бори са златния медал в категория 130 кг. Носителят на приза от 2017 година, Августин Спасов е в схемата при 60- килограмовите. Симеон Станкович влиза в битка за отличията в категория до 97 кг. Другите двама борци, които вече се състезават за кюстендилския клуб, шампионите на България- Недялко Петров и Константин Стас, ще се борят за титлите, съответно в категориите 55 и 67 кг.
 
Над 30 шампиони и повече от 50 чуждестранни медалисти от големи първенства си дават среща на международния турнир „Дан Колов – Никола Петров“. За първи път за надпреварата идват рекорден брой състезатели- близо 600 от 43 държави.
Националните отбори на България бяха на специализирани лагери преди турнира, жените в Благоевград, мъжете в свободния стил- в Самоков, а класиците - в Тетевен.
Надпреварата в „Арена Монбат“ ще бъде на 4 тепиха. А входът за зрителите - свободен.
 
Дарик- Кюстендил