/ Маргарита Петрова
31-годишната Цвети страда от хронична бъбречна недостатъчност от самото си раждане. Момичето се нуждае от трансплантация на бъбрек и то спешно. Донор ще стане нейната майка. Сумата за операцията обаче е непосилна за семейството на Цвети, необходими са 24 000 евро, а времето с което разполагат е ограничено.

Всички изследвания са направени в Турция, в университетската специализирана болница „Газиосманпаша“. Заключението на лекарите е, че най-късно до месец трансплантацията трябва да бъде направена. Ако бъде пропуснат този срок, Цвети трябва да започне хемодиализа.

Младото момиче е претърпяло много операции досега и признава, че се страхува от хемодиализата, страхува се болката, която ще трябва да изпитва три пъти седмично по четири часа.

В родното и село Яхиново вече са предприели кампания за събиране на средства, кутии са поставени в магазините в селото. Децата от училището ще направят базар, а средствата ще бъдат преведени по сметката на Цвети.

На Великден, когато от кметството организират общоселски празник също ще има базари в подкрепа на Цвети, всеки който иска ще може да постави и пари в дарителските кутии. Времето е кратко, а сумата не е малка. Нека дадем шанс за живот! Това призоваха близки и приятели на младото момиче.
 
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
UNICREDIT BULBANK
BIC:UNCRBGSF
IBAN:BG46UNCR70001523190048
Цветомира Василева Гущерова
 

 
Дарик- Кюстендил