Софийският боклук в Радомирско?
Софийският боклук в Радомирско? / netinfo

Летището в село Кондофрей, община Радомир, най-вероятно ще бъде площадката, където ще се депонира софийският боклук. Ще започне строителство на завод за преработка на твърди битови отпадъци в Мало село, община Бобов дол.

Това беше договорено на среща между кметовете Йорданка Калиничкова и Бойко Борисов. И двамата отказаха да информират къде ще бъде депониран софийският боклук, като само уточниха, че са обсъждани две площадки. Новината дойде от инициативния комитет за защита на Бобов дол, които също се срещнаха с Бойко Борисов.

Кметовете се споразумяха да бъде обсъден варианта в село Мало село, община Бобов дол, да се изгради завод за преработка на твърди битови отпадъци. Вече са изкупени 130 дка от частни стопани. Бойко Борисов заяви, че ако бъде одобрено предложението, ще получат работа 300 души и ще се подобри инфраструктурата, а района няма да бъде замърсен.

От инициативния комитет за защита на Бобов дол искат референдум сред населението дали да бъде построен завода. Вариантите за депонирането на софийския боклук и изграждането на завод ще бъдат обсъдени в сряда в Министерството на околната среда и водите.