Сняг преваля в цяла Кюстендилска област, няма проблеми с движението
Сняг преваля в цяла Кюстендилска област, няма проблеми с движението / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Снежна покривка се образува в цяла Кюстендилска област. Пътищата са проходими, десетки автомобили са почиствали и са разхвърляни сол и пясък. Настилките са заскрежени и мокри.
Няма ограничения в движението и пътни инциденти, каза за Дарик дежурният в Областно пътно управление в Кюстендил. Обработва се и трасето на АМ „Струма", от Долна Диканя до Дупница. Снеговалежът е бил слаб и към този час почти е спрял.
Снежната покривка в Кюстендил е около 1- 2 см., повече сняг има в планините. Температурата в Кюстендил и Дупница е -2 градуса.
Информация от АПИ:
ОПУ-Кюстендил:
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път III-602 Коняво-Горна Козница-Мала Фуча-Бобов дол при км 25+200 /след село Бабино в посока гр. Бобов дол - забранява се движението на товарни автомобили над 12 т. Движението на МПС до 12 т и автобуси се осъществява по временен път.
Обходен маршрут за МПС над 12 т:
- с. Коркина-с. Паничарево-път II-62 Кюстендил-Дупница-път III-623 Големо село-Мало село- Мламолово-Бобов дол и обратно;
- с. Бабино-с. Долистово-път II-62 Кюстендил-Дупница-път III-623 Големо село-Мало село-Мламолово-Бобов дол и обратно.
Път ІІІ-6222 Смоличано-Пелатиково - забранено е движението на товарни МПС.
Ремонтни дейности:
Път III-107 от км 31+350 до км 31+450 в района след Рилски манастир движението на МПС се извършва в една лента, поради пропадане на част от дясната лента и банкета. В участъка скоростта на движение е ограничена до 30 км/час и е сигнализиран с необходимите пътни знаци; път ІІІ-622 Ваксево-Църварица - активизирало се срутище при км 24+850, движението е сигнализирано с ограничителна лента и пътни знаци; път III-623 (о.п. Кюстендил-о.п. Дупница)-Мламолово-Бобов дол-Жедна в участъка от км 9+600 до км 9+700 /край с. Мламолово/ - откъсване на банкета вследствие на обилните дъждове, движението се извършва в дясната лента за движение в посока Бобов дол. Сигнализирано е с пътни знаци; път III-623 Бобов дол-Жедна при км 14+900 - активизирало се свлачище, движението се извършва само в едната лента за движение. Сигнализирано е с пътни знаци.