Снегорини от Кюстендил са помагали в Пернишка област. Пътят Радомир-Перник е блокиран
Снегорини от Кюстендил са помагали в Пернишка област. Пътят Радомир-Перник е блокиран / Влади Владимиров

На територията на Кюстендилска област няма бедстващи хора и закъсали автомобили. Няма затворени пътни участъци, каза в ефира на Дарик радио директорът на Областно пътно управление Юлияна Божилова. Тя проверяваше състоянието на пътя за ГКПП Гюешево.

Сняг вали в Конявската планина, Осоговската планина, района на ГКПП Гюешево, Рилския манастир, Бобов дол, Бобошево. През последните часове има снегонавявания в Конявската планина, Бобов дол, участъци от пътя Кюстендил-Дупница и в края на Кюстендилска област, в посока Благоевград.

"Пътно поддържащите фирми не са спирали да работят второ денонощие. Обилен сняг вали по пътя Рила-Рилския манастир. Работим в партньорство с Пътна полиция, има техни патрули, които спират товарните автомобили, които не са подготвени за зимните условия", коментира Божилова. Снегорини от Кюстендил са помагали вчера за почистването в Пернишка област, където има много проблемни участъци.

Директорът на Областно пътно управление призова всички шофьори да се съобразяват със зимните условия на пътя и да спазват пътните знаци.

По информация на пътуващи читатели, по пътя Кюстендил-София, движението се отклонява от Радомир през Червена Могила и Долна Диканя.