Силови атлети ще теглят 7-тонен камион на пл. Велбъжд
Силови атлети ще теглят 7-тонен камион на пл. Велбъжд / Българската федерация на Силовите Атлети IRON MAN

„Камъните на Атлас", „Ръчна количка", „Фермерска разходка", „Теглене на 7-тонен камион", „Кобилица" и „Морски спринт" са шест от най-атрактивните дисциплини на силовия многобой, които ще видят кюстендилци тази събота.

На площад "Велбъжд" ще се проведе еднодневен кръг от Държавното първенство по силов многобой, част от кампанията „Силните срещу дрогата", която се провежда за девета поредна година. Началото е в 10.00 ч. на 9 юни.

Състезанието се организира от Българската федерация на Силовите Атлети IRON MAN, със съдействието на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Българска федерация на силовите атлети „Айрън мен" изправя едни срещу други българи и сърби за титлата „Най-силен мъж на Балканите". Петима от най-силните български атлети ще се борят с трима спортисти от западната ни съседка в рамките на втория кръг от Откритото държавно първенство по силов многобой. От българска страна надежди за призово класиране са възлагат на Николай Домусчиев, Иван Майсторов и Слави Славов.

Кампанията „Силните срещу дрогата" на БФСА отправя за шеста поредна година предизвикателсто към всички силни българи, които имат желание да проверят своите физически възможности в една от дисциплините на силовия многобой - лог лифт, като за начинаещи са предвидени символични тежести.