Шестима съветници от Дупница не са се изказвали нито един път през 2014 г.
Шестима съветници от Дупница не са се изказвали нито един път през 2014 г. / Дарик- Кюстендил,архив

Общинските съветници в местният парламент на Дупница са 33-ма, 6-ма от тях обаче за миналата година нямат нито едно изказване. Това показва справка, изготвена от ОбС Дупница по искане за предоставяне на информация от Дарик радио, ТВ Запад, радио „Астра плюс" и Dupnicanews.EU.
Нито веднъж до микрофона не са отишли Атанас Василев, Илиянка Пилева, Пламен Стойнев и Димитър Мирчев от ГЕРБ. Сред мълчаливите са и Ени Лефтеров и Георги Рангелов от ОДБ. Една идея по активни от тях са били Иван Фулев и Иво Янков от ГЕРБ по едно изказване, два пъти до микрофона е отишъл съпартиецът им Йордан Йорданов. Марио Кирилов и Кирил Попов от Лидер са давали мнения 3 пъти през миналата година. За разлика от тях Владимир Владимиров от Лидер, който беше и председател на мини парламента има 62 изказвания от микрофона. Преди него е само настоящият председател на ОбС Костадин Костадинов от ОДБ, с 66 вземания на думата. Колегата му Вергил Кацов е трети с 60.
Един от най-дългогодишните общински съветници Георги Пехливански от БСП е взимал думата 53 пъти, д-р Матей Попниколов от ГЕРБ се е изказвал 49 пъти, съпартиецът му Асен Пилев- 46, а независимият Първан Дангов- 43. Останалите общински съветници попадат в златната среда с изказвания между 14 и 28 пъти.
В периода 1 януари 2014 - 31 декември 2014 година, ОбС Дупница е провел 17 заседания, по време на тях са взети 256 решения.