награда за Сапарева баня
награда за Сапарева баня / netinfo
Сапарева баня бе отличена за втора поредна година от Министерство на туризма в престижната класация на Годишните награди в туризма за 2017 г. След оспорвано гласуване в конкуренция с десетки общини от цялата страна,
Сапарева баня спечели приза за трето място в категорията „Община на 2017 г. за планински туризъм”. Един от най-силните ни зимни курорти – Банско – взе първа награда в тази категория, а второто място бе за Чепеларе.

Награждаването се проведе на официална церемония късно снощи в Централния военен клуб в София. Отличието получи лично кметът на Сапарева баня Калин Гелев, който поздрави министър Николина Ангелкова за прекрасната инициатива.

„Сърдечни благодарности на всички, които гласуваха за нашата община. Това е признание и морална награда, която ни мотивира да се стараем още повече и да работим по-упорито. Благодарим и на Министерство на туризма и министър Ангелкова за подкрепата, която ни оказват”, заяви кметът Гелев. 

награда за Сапарева баня
netinfo


На церемонията присъстваха стотици гости, сред които председателят на НС Цвета Караянчева, министри, народни представители, кметове, журналисти и представители на бизнеса. От страна на Сапарева баня награждаването уважиха зам.-кметът Славчо Коларски и Милен Колев – старши специалист „Търговия и туризъм”.

Сапарева баня имаше номинации в още четири категории: „Община на 2017 г. за балнео и СПА туризъм”, „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм”, „Туристическо събитие” – Събора на Бялото братство и „Туристическа дестинация”.

В миналогодишните награди малката планинска община се пребори за трето място в категорията „Община на 2016 г. за балнео и СПА туризъм”. Тази година отново е сред първенците в балнео и СПА туризма, нареждайки се на четвърто място след общините Минерални бани, Велинград и Стрелча.

С Годишните награди в туризма, целта на Министерство на туризма е да бъдат откроени и поощрени всички участници в този сектор, които полагат усилия за неговото устойчиво развитие. И тази година участниците се бориха в цели 16 категории.