Рекорд и награди на Коледното математическо състезание
Рекорд и награди на Коледното математическо състезание / ПМГ

Рекорден брой- 682 ученици участваха в Коледното математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България, секция Кюстендил и Регионалния инспекторат по образованието. Наградени бяха 180 деца, всички от първи клас с над 70 точки, десетте най- добри от 2- 3 и 4 клас, а от 5 до 12 клас имаше двойно класиране- за първите 6 от ПМГ и първите 6 от останалите училища.
Наградите връчиха експертът по математика в РИО Радослава Чеканска и директорът на ПМГ и представител на Съюза на математиците за областта Ани Кюркчиева. Малките получиха занимателни игри, пъзели, календари, а по- големите ученици- флашки, слушалки, мишки за компютър, папки и др.


Максимален брой точки от първи клас имат Рая Сръндева от Първо ОУ и Стилиян Костадинов от НУ. Велизар Кирилов, Йоана Анастасова и Антоан Стоянов от Началното училище са победителите от 2- ри клас. Максимален брой точки имат Марио Андонов и Росина Шейтанова от 5- ти клас в Първо ОУ. Борислава Багалийска е №1 при 9- те класове, с пълен сбор точки.