Яли сме Никулденска риба с ясен произход. Трима риболовци с глоби от по 200 лв.
Яли сме Никулденска риба с ясен произход. Трима риболовци с глоби от по 200 лв. / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

Нарушения при продажбата на риба в търговската мрежа на Кюстендилска област не са констатирани. Проверени са 73 обекта за търговия и за любителски риболов, както и рибовъдни стопанства, за времето от 26- ти ноември до 7- ми декември. Работили са съвместни екипи на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури и Агенцията по храните.

"В търговската мрежа проверявахме документите за произход или за първа продажба на рибата и рибните продукти. Актове за нарушения не са съставяни. Това е резултат от завишения контрол и увеличения размер на санкциите по Закона за рибарството и аквакултурите, от 500- 1 000 лв.", каза в интервю за Дарик началникът на ИАРА- Кюстендил Юри Цеков.

Проверени са обекти за любителски риболов и рибовъдни стопанства. Нарушенията в периода около Никулден са- улов на риба с мрежи на язовир Лиляч и улов без билет, за което са съставени 3 акта, с минимална стойност- 200 лв.