ДДД атакува кърлежите
ДДД атакува кърлежите / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Пръскането срещу кърлежи в Кюстендил не е спирало от месец март. Предстои да се обработи кв. Изток и започва повторно третиране с препарати на рисковите тревни площи в Кюстендил, защото имаше много превалявания и числеността не е унищожена на 90 или 100%.

“Първо напръскахме всички детски градини и училища, алеите в парк Хисарлъка. Напръскани са централната част, пазара, кварталите Запад, Колуша, Бузлуджа, Гаровия площад. Изведат ли се обаче домашни любимци в необработените места в лесопарк Хисарлъка, те ги пренасят отново в зоната на алеите и в града”, коментира управителят на общинската фирма “ДДД” Олег Цветков.

При обработките се следи и популацията на комари и ако се прецени, се пръскат паркови дървета. Такава обработка е направена в парка в село Невестино, до река Струма.

Екипът на Дарик предаде читателски сигнал за змии в лесопарк Хисарлъка.
“Извършваме бариерни обработки с препарати, които отблъскват влечугите в паркове, детски градини и училища. Имаме такива в лесопарк Хисарлъка и рискови училища около река Банщица в Кюстендил, както и в парка в Бобов дол”, отговори Олег Цветков.
 
 
 
Дарик- Кюстендил