Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова
Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова / netinfo

Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова „Добър вечер, столетие мое!“ започна своето национално турне. Стартът бе даден в София. Последваха Пловдив и Стара Загора, а организаторите обещават да не пропуснат нито един български по-голям град.
Кюстендил е четвъртия град от турнето.
В сърцето на Югозападна България мероприятието ще се проведе на 20 декември от 19.00 часа в петзвездния хотел "Стримон Гардън".
Входът е свободен, за да може всеки, който пожелае да се докосне до Примата на родния театър, да се снима с нея и да получи автограф върху новата книга “Добър вечер, столетие мое”.  

Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова
netinfo


Актрисата, дарила усмивки и радост на няколко поколения, разказва за живота си с мъдрост и прави оценка на грешките и успехите си със скромността на великите. В спомените ѝ оживяват колоси на българската култура, които лично е познавала. Любопитните подробности от срещите ѝ с тях, разбира се, са забавни, защото Стояна умее да разгадава хората и да им прощава техните слабости. Лудории и комични ситуации се редуват с драматични истории за любов, пропуснати възможности и загуба на скъпи на сърцето ѝ хора. В изданието има много неизвестни факти за живота на актрисата и дори пазени до днес семейни тайни. Към книгата има ценен биографичен справочник - постановки, режисьори, година и дата на премиерата, участници. Своите мисли и спомени от срещите и работата със Стоянка споделят Стефан Данаилов, Любо Нейков, Мариус Куркински и др. В томчето почетно място заемат и личности като Парцалев, Калоянчев и Невена Коканова.
 

Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова
netinfo