/ iStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу жена на 29 години за извършено от нея умишлено убийство, съобщиха от прокуратурата.

Оставиха в ареста жената, обвинена в убийство в кюстендилско село

Убитият е бил пенсиониран миньор. Живеел сам в къщата си в село Мламолово, община Бобов дол. На 8 ноември 2019 г., заедно с двама негови приятели, се събрали при него. С мъжете била и обвиняемата, с която по-рано се договорили за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

Когато гостите му се разотишли, той предложил на обвиняемата да остане. До към 2:00 часа през нощта тя седяла на стол, докато той се разположил на леглото. От изпития по-рано алкохол мъжът за кратко заспивал, а след като се събуждал обиждал и се заяждал с нея, заплашвал, че ще я бие.

След като тя му отказа полов акт й казал да тръгва, като й дал два лева за билет. Тя му обяснила, че навън е тъмно и студено и трябва да изчака до сутринта, когато ще има автобус.

Откриха мъртъв 62-годишен мъж от кюстендилско село

Поведението му и фактът, че посред нощ трябва да напусне къщата му, при това без да е получила договорените двадесет лева, заради които останала, изнервили обвиняемата.

Тя взела намиращия се на масата нож и нанесла с него удар в гърдите на пострадалия. От силата на удара, острието влязло в тялото му до дръжката. Мъжът станал от леглото и сам извадил ножа от раната.

Обвиняемата се изплашила и избягала навън. На следващата сутрин бездиханното тяло на пострадалия било открито от негов приятел. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта му.

ОП е внесла искане за определяне на мярка "Задържане под стража" за обвинените за убийствата в Кюстендил и Мламолово

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че нанесеното на мъжа прободно-порезно нараняване в гръдния кош предизвикало масиран кръвоизлив, последван от остра сърдечно-съдова недостатъчност. Това довело до смъртта на пострадалия.

В хода на разследването, разпитана като обвиняема, кат отя разказала с подробности за случилото се в нощта на 8 ноември 2019 г., като признала за извършеното от нея убийство.

Понастоящем жената се намира в следствения арест в Кюстендил. Предстои наказателното производство срещу нея да продължи в съда.