Правни процедури  бавят рехабилитацията на пътя край Цървеняно
Правни процедури бавят рехабилитацията на пътя край Цървеняно / Дарик Кюстендил, архив

650 000 лева са предвидени за рехабилитация на участък от първокласен път I-6  край село Цървеняно, място с повишена концентрация на  ПТП, информира главен инспектор Румен Точев, началник "Пътна полиция" при ОДМВР-Кюстендил. Изпратени са и няколко  писма до Областно пътно управление със  справка за произшествията и последиците от тях.

" Участъкът бе предмет на обсъждане и на зонална среща с представители на всички ведомства, които имат отношение към експлоатацията на пътищата. Обяснено ни бе, че фирмата, спечелила конкурса за рехабилитация е преустановила дейността си. Правят се постъпки за прекратяване договорните отношения. 650 000 лева стоят замразени за участъка, които ще бъдат отпуснати след приключване на правно-нормативните отношения", коментира още главен инспектор Румен Точев.

Превантивно при лоши атмосферни условия- валежи от сняг и дъжд от "Пътна полиция"  изпращат автопатрул  в района. "Целта ни е  да респектираме водачите и да предупредим за опасностите", добави още началникът на "Пътна полиция".