Отново агресия в болница в България. Пиян мъж счупи врата на Спешна помощ в Кюстендил, защото се ядосал, че го пререждат..

"По време на нощното ми дежурство на 1 срещу 2 февруари, малко след 12 часа дойде един пациент с травма на главата, който се нуждаеше от превръзка, снимка и шев. Докато го преглеждах, от екип на полицията докараха пациент за освидетелстване, за медицински преглед, за да да се установи дали може да бъде задържан. Пациентът, който преглеждах, усети, че явно му се взима ред или нещо подобно, ядоса се, стана размяна на реплики, опитах да овладея положението, изкарах единия отвън след това и другия пациент излезе. Докато оправя документите, удари няколко пъти вратата", разказа д-р Даниел Велинов пред NOVA

Задържаха мъж, счупил врата в болница в Кюстендил

"Полицията изведе този, който беше с тях навън", разказа д-р Велинов.

"След употреба на алкохол си е разбил стъклена чаша в главата", съобщи д-р Велинов за причината за травмата на главата на агресивния пациент. 

Той поясни, че никой от персонала в Спешното отделение не се е почувствал застрашен, няма и пострадали. Сблъсъкът станал основно между двамата пациенти, но до физическа агресия не се е стигнало.