Петър Паунов
Петър Паунов / Дарик- Кюстендил
Банкоматите в Кюстендил ще бъдат дезинфектирани на всеки час, защото са преценени като места за потенциално разпространение на зараза, заяви кметът Петър Паунов.

„Честит празник на всички, днес е Благовещение, денят в който Бог е изпратил своя пратеник Св. Архангел Гавраил да благовести на Божията майка зачатието на сина ѝ Спасителя от грях. Затова и пролетта е толкова силна, защото тези благи вест и ще проникнат във всяко сърце и дом, за да има мир и спокойствие. Ключовото, което трябва да има в този момент, е вяра, дисциплина и спокойствие. Всяка тревога, паническа атака би била пагубна както за всеки индивид, така и за обществото като цяло“, коментира кметът Петър Паунов.

С 50% са се увеличили поставените под карантина от вчера, вече са 134 души, нови 37 има от вчера. 59 е общият брой с изтекла 14-дневна карантина.

„Във всеки едни от магазините няма право да се консумира каквато и да било напитка или храна. В търговските обекти получавате напитки и храна и напускате. Където има маси, те трябва да се премахнат. Подавайте сигнали до здравните власти или кметски наместници по места“, заяви още Паунов.

173 души крайно нуждаещи ще получат хранителни пакети със стоки от първа необходимост. Увеличава се бюджета на патронажна грижа, още 135 души ще бъдат обхванати допълнително. Има възможност и за назначаване на още трима медиатори.

„Ние трябва да спазваме мерките наложени от Кризисния щаб - максимално дисциплинирано, да се движим между аптека, хранителен магазин, работно място и дома и да не забравяме, че с огромна вяра ще преодолеем. Моля ви само за спокойствие и дисциплина, за да е всеки ден Благовещение“, каза още Паунов.