ОУ „Професор Марин Дринов” участва в състезанието Spelling Bee 2015
ОУ „Професор Марин Дринов” участва в състезанието Spelling Bee 2015 / netinfo

Антон Росенов Йорданов се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 05.03.2015 г. в ОУ „Професор Марин Дринов" гр. Кюстендил. Антон Росенов Йорданов спелува правилно думата worm (червей) и победи Ани Даниелова Георгиева, която се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в Благоевград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

ОУ Професор Марин Дринов участва в състезанието Spelling Bee 2015
netinfo

 

 

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

 

ОУ Професор Марин Дринов участва в състезанието Spelling Bee 2015
netinfo

 

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишната Катерина Петрова от НСОУ „София", гр. София.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС". То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България", Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.