Откриха паметна плоча и детска площадка в село Бистрица
Откриха паметна плоча и детска площадка в село Бистрица / netinfo

Официално беше открита паметна плоча на загиналите жители на с. Бистрица във войните между 1912-1945. Имената на 33-ма бистричани са издирени и изписани на плочата. Лентата прерязаха кметът на община Дупница Методи Чимев и кметът на селото Кирил Огненски. На откриването присъстваха зам.- кметът на общината Крум Милев и представители на СОСЗР. Водосвет за здраве отслужиха архиерейският наместник отец Георги Паликарски и свещеникът от с. Бистрица, Борис Минчев.
„Нека пазим паметта на миналото, а на всички деца желая да ползват новата площадка здрави и щастливи", каза кметът Методи Чимев.
Обновената плоча се намира в непосредствена близост до черквата и читалището в Бистрица.

Беше открита и новата детска площадка. Тя трябваше да бъде готова още преди няколко месеца, но заради некоректност от страна на фирмата- изпълнител дейностите се забавиха, а договора беше прекратен и избрана нова фирма, която само за няколко седмици направи мястото такова, каквото трябва да бъде по проект.


Богата програма за откриването на площадката бяха подготвили от НЧ "Светлина- 1927" - в нея се включиха децата от ДФГ „Бистришките славейчета", с ръководител Гергана Спасова. Женската фолклорна група към читалището пък показа богата програма с патриотични песни за откриване на паметната плоча.